Belföld

Vasárnap eltűnnek a felhők

Pénteken rendesen befelhősödik az ég, amely szombaton kezd felszakadozni, amikor is többórás napsütés várható, de vasárnap egész napra derűs időt ígér a meteorológiai szolgálat.

Pénteken többnyire erősen felhős égre van kilátás hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. A legtöbb napsütés a Kisalföldön és az északkeleti határ közelében valószínű. Napközben elsősorban a déli és keleti megyékben fordulhat elő elszórtan kisebb eső, estefelé pedig a Dunántúlon alakulhat ki szórványosan zápor. Az északi, északkeleti szél északkeleten és a Nyugat-Dunántúlon élénk lesz. A hőmérséklet kora délután 9, 14, késő este 3, 8 fok között alakul derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Szombaton a többórás napsütés mellett a középső és a délnyugati, nyugati tájakon lesznek erősebben felhős időszakok is. Kezdetben még főként a délnyugati megyékben fordul elő helyenként kisebb eső, záporeső. Az északi, északkeleti szelet elsősorban a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten kísérik időnként erős széllökések. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0, +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11, 15 fok között alakul.

Vasárnap túlnyomóan derült, napos, száraz idő várható. Az északkeleti, északi szél főként a Tiszántúlon és az északkeleti megyékben erősödik meg. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -1, +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9, 14 fok között alakul.

Hétfőn derült, napos, száraz idő lesz. Az északkeleti, északi szél főként a Tiszántúlon és az északkeleti megyékben erősödik meg nagyobb területen. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke +2, -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10, 15 fok között alakul.

Kedden a napsütés mellett gomolyfelhők képződnek. Csapadék nem valószínű. Az északi szél megerősödik, a középső tájakat leszámítva egyre nagyobb területen viharossá fokozódik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -2, +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10, 15 fok között alakul.

10 felhő, melyekről azt hinnéd, photshoppolták őket, holott

(a gyengébbek kedvéért) nem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik