Belföld

Felrobbantotta a netet Zuschlag és a zacskója

Zuschlag János, a Századvég legújabb sztárszerzője, az MSZP-széf és az 50 milliós nejlonzacskó ismerője mai interjújával és hamarosan megjelenő könyvével ihlette meg az internetes népművészeket.

Nemrégiben szabadult a börtönből Zuschlag János, az MSZP egykori politikusa, aki különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás miatt ült hat évet. Zuschlag a szabadulása után új karrierbe kezdett, írónak állt, és egy könyvben mesélte el, milyen volt az élete.

A kezdő írók dolga köztudottan nagyon nehéz, a kiadók milliónyi kéziratból válogathatnak, és csak a legjobbak kaphatnak esélyt, vagy még ők sem. Zuschlagra viszont a hosszú börtönévek után végre rámosolygott a szerencse. Rögtön felfigyeltek rá, a Századvég csoport azonnal lecsapott az ifjú tehetségre. Könyvét ők, pontosabban a tulajdonukban álló Napi Gazdaság Kft. adja ki, várhatóan a jövő héten jelenik meg.

A könyv promótálásának első lépése tökéletesre sikerült. Egyrészt megjelent belőle néhány részlet a Blikkben, amely a miniszterelnök kedvenc bulvárlapja – szinte az egyetlen, amelynek Orbán Viktor hajlandó nyilatkozni. Emellett a kiadó cég lapjában, a Napi Gazdaságban is megjelent egy beszélgetés az ifjú tehetséggel, aki megdöbbentő leleplezéseket tett.

A beszélgetésben volt minden, ami egy tökéletes politikai krimihez kell: 50 millió forint készpénz átadása nejlonszatyorban, korrupció, hatalmas, százmilliókkal teli széf az MSZP-irodában, és Gyurcsány Ferenc.  Mindez az internetes művészeket is megihlette, mutatjuk, nekik a Századvég legújabb sztárszerzőjéről egészen pontosan mi jutott eszükbe.

Az alkotásokat három fő motívum kíséri

Ebből az egyik a nejlonzacskóban átvett 50 millió forint, ami azért lássuk be, elég nagy visszalépés a nokiásdobozhoz képest. Persze fel lehet fogni fejlődésként is, ahogy zero is tette “Kis magyar korrupcióspénz-átadó evolúció” munkájában.


Forrás: http://zeroz3ro.tumblr.com


Forrás: http://csattogoslepke.tumblr.com

A másik fő motívum az MSZP széfje volt, ami Zuschlag szerint százmilliókat rejtett. A művészek szerint a széf valami ilyesmi lehet:


Forrás: http://kisj.tumblr.com

A Fidesz és az MSZP széfje közötti különbséget pedig valahogy így képzelik el:

Forrás: http://zeroz3ro.tumblr.com

A harmadik fő motívum Zuschlag kiadója volt, a művészek ugyanis valami miatt nem hiszik, hogy Zuschlag a Századvégnél az írói vénájával vágódott be ennyire. Sőt, egyesek a Fideszt sejtik a háttérben.

Forrás: http://hochfunf.tumblr.com

Forrás: http://kiabrandultertelmisegi.tumblr.com

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik