Belföld

Még nincs mindenre megoldás

Sebestyén Lilla

2014. 03. 03. 15:51

Komplett utcákat újítanak fel a Felsővárosban sőt, a tervek szerint az óvodát is megmentik a pusztulástól.

Az Ond, a Kund, a Rozgonyi Piroska és a Mester utcák burkolatjavítását fogjuk megvalósítani a Saára Gyula-program választókörzetre jutó fejlesztési keretéből idén. Felsővárosnak van még egy olyan utcája, amely zúzott kővel borított, a Cento utca. A lakossági kéréseknek eleget téve idén ez az út is aszfaltos kialakítást kap, a munkálatokra várhatóan ősszel kerül majd sor. Szintén régi kérés az Attila utca felújítása. A Koppány utca és Berényi út közötti szakasz aszfaltozására keressük a megoldást, de sajnos itt nemcsak kopóréteg cserére van szükség, hanem a csatornarendszert kell előbb megoldani. Ezen felül egy középszigetes gyalogos-átkelőhely létesül a Berényi úton, az orvosi rendelő előtt. Sajnos szinte kéthavonta történik baleset ezen a szakaszon, ezért fontos, hogy az új átkelővel kisebb szakaszt kell egyszerre keresztezniük a gyalogosoknak. Ennek a munkának a keretében a Csutora és a Nefelejcs utcába balra kanyarodó sávokat is kialakítják. – ismertette a Felsővárosban tervezett munkálatokat Földi Zoltán. Az önkormányzati képviselő beszélt arról is, hogy a Berényi út belső szervizútjának már tavaly tervezett aszfaltozása idén áprilisban megvalósul.

Földi Zoltán azt is elmondta, hogy idén a Felsővárosi Óvoda rekonstrukciója is megkezdődhet. A bruttó 25 millió forintos fejlesztés a homlokzat-felújítás mellett fűtésrekonstrukciót, nyílászáró-cserét, a belső elektromos hálózat felújítását, valamint kapacitás-bővítést is. Az idei felújítás az első ütem, az intézmény megújulása a következő esztendőkben is folytatódik majd.

A Saára Gyula-program folytatásának keretében idén valamennyi városrészben folytatódnak az útfelújítások. Felsővárosban az előzetes tervek alapján mintegy 35-40 millió forint értékű fejlesztést fognak megvalósítani a közlekedési területet érintően. Földi Zoltán megemlítette az ugyancsak felújításra szoruló Attila utcát is. A Koppány utca és a Berényi út közötti szakaszon nem lehetséges a régi makadám burkolat egyszerű felújítása és a csapadékvíz elvezetés sem megoldott az utca egy szakaszán. A felújítás mintegy 35 millió forintba kerülne, aminek előteremtéséhez keresi az önkormányzat a lehetőségeket.

Földi Zoltán beszélt a Barátság ligetben található Szent György kútról is, mely Bory Jenő alkotása. Mint mondta, a közeljövőben lakossági fórumot hív össze, ahol a Királykút lakónegyed egyik belső terének felújításáról kéri ki a környékbeliek véleményét. Itt kaphatna új helyet a vasbetonból készült kút, valamint padokat, bokrokat, virágágyásokat is elhelyeznének itt.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Bengaluru, 2018. április 18.
Gyertyás virrasztáson vesz részt egy nő egy csoportos nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett nyolcéves indiai lány emlékére Bengaluruban (korábban Bangalor) 2018. áprlilis 17-én. A nomád törzsben élő lány 2018 januárjában halt erőszakos halált az észak-indiai Dzsammu állam Kathua körzetében. (MTI/EPA/Dzsagadis Nv)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.