Belföld

Nem zár be mindenhol az égbolt

Csütörtökön nem lesz mindenütt zárt a felhőzet, fátyolfelhő szűri a napsütést és a hétvégén is számíthatunk napos időszakokra - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Csütörtökön sok lesz a felhő felettünk, de nem mindenütt lesz zárt a felhőzet, eleinte nyugaton főleg fátyolfelhők szűrik a napsütést, hosszabb napos időszakok a Tiszántúlon, a nap első felében lesznek. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb a Dunántúlon lehet estefelé kisebb eső, zápor. A délkeleti, déli szél többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb hőmérséklet 9, 14 fok között várható. Késő estére 3 és 8 fok közé hűl le a levegő.

Pénteken többnyire erősen felhős időre számíthatunk, több helyen alakul ki eső, záporeső, de a Tiszántúlon estig csapadék még nem valószínű. A déli, délkeleti szél megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul.

Szombaton a csapadékzóna északkelet felé helyeződik, majd délnyugat, dél felől átmenetileg nagyobb területen felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap. Estétől kezd ismét növekedni a felhőzet, és ekkor a délnyugati országrészben helyenként már elered az eső. A délkeleti, keleti szél megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -1 és +6 fok között alakul, északkeleten, keleten lesz az enyhébb éjszaka. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között valószínű.

Vasárnap dél, délkelet felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, napsütésre eleinte még főként az északkeleti, keleti megyékben számíthatunk. Egyre többfelé fordul elő eső, záporeső, egy-egy zivatar sem zárható ki. A keleti szél megélénkül, északkeleten néhol meg is erősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 8 és 15 fok között alakul, azonban a Nyugat-Dunántúlon ennél kissé hűvösebb időre van kilátás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik