Belföld

Demszky gyalázkodásától tart Tarlós

Tarlós István szerint Demszky Gábor "nem szolgált rá, hogy megveregessék a vállát", és ha elhívnák a 4-es metró átadására, gyalázná a miniszterelnököt és őt - erről a főpolgármester a Magyar Hírlapnak adott, csütörtökön megjelent interjújában beszélt.

Tarlós István azt mondta: annak ellenére, hogy a 4-es metró alapvetően egy elhibázott beruházás, muszáj volt befejezni, mivel több pénzbe került volna leállítani.

“Az utóbbi időben szocialista és volt szabaddemokrata politikustársaim állandóan jajveszékelnek, hogy ‘ne mutogassunk vissza’, míg ők majdnem teljesen alaptalanul ‘orbánviktoroztak’ a metróátadás csúszása miatt nyolc éven keresztül” – fogalmazott a főpolgármester. Hozzátette: emellett olyan szerződéseket hagytak hátra, amelyek sok problémát okoztak, “így a volt főpolgármester nem igazán szolgált rá, hogy megveregessük a vállát”.

Tarlós István úgy fogalmazott: “Amennyiben mindezektől eltekintünk, és meghívjuk Demszky Gábort az átadásra – ismerve a természetét –, alapos okunk van feltételezni, hogy ok nélkül és gátlástalanul a miniszterelnököt és engem gyalázna válaszul az udvariasságunkra. Erre pedig nem adom meg az alkalmat.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik