Belföld

Indul a tavaszi nagytakarítás

Jójárt Dániel
Jójárt Dániel

2014. 02. 26. 09:55

Február végétől a szegedi közterületeken is elkezdik a nagytakarítást a környezetgazdálkodás munkatársai.

Korábban a témában:

A még közepes kockázatúnak ítélhető időjárási előrejelzések 2 heti időtávja szerint nem valószínű hosszabb fagyos időszak az elkövetkezőkben. Így a korábbi évekhez hasonlóan társaságunk a kezelésében lévő közutak, bicikliutak, buszmegállók rendbetételével befejezheti az ősszel lombgyűjtéssel kezdődött közterületi nagytakarítását.

A tavaszi nagytakarítással a kezelésünkben lévő, kiemelt szegéllyel rendelkező utak, útpadkák takarítását végezzük kézi és gépi erővel február végétől folyamatosan. A tél elmúltával az utakon maradt síkosság mentesítő anyag, illetve egyéb szennyeződéseket (sár, por, apró falevél, csikk) fogjuk összetakarítani.

Segítségünkre lesznek a Munkaügyi Központon keresztül érkező közhasznú munkások is, akik társaságunk szakképzett koordinálása, felügyelete mellett fognak a tömegközlekedési utak, gyalogátkelőhelyek, kerékpárutak, buszmegállók tisztítási munkálataiban közreműködni. A feladat megkezdése előtt a közmunkások munkavédelmi oktatásban fognak részesülni. Az utak felsepréséből származó hulladékot társaságunk konténerekben szállítja deponálásra a Sándorfalvi Úti Regionális Hulladékkezelő Telepre.

Biztonságos munkavégzésük érdekében kötelező számukra a sárga láthatósági mellény használata, továbbá bizonyos útszakaszokon ideiglenesen közúti jelzőtáblákat, jelzőbójákat helyezünk ki, ezért szíves megértésüket kérjük az utakon közlekedőknek, valamint fokozott figyelemmel legyenek munkatársainkra!

A belvárosi fizetőparkoló rendszer és a városon áthúzódó főútvonalak tisztítása más társaságok feladatkörébe tartozik. Az ingatlanokhoz kapcsolódó járdaszakaszok takarítása a padkáig a tulajdonos vagy a bérlő, üzemeltető kötelessége – írta közleményében Makrai László a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Kecskemét, 2017. március 3.
Stadler József akasztói vállalkozó az ellene költségvetési csalás bûntette és magánokirat-hamisítás vétsége miatt indított büntetõper tárgyalásán a Kecskeméti Törvényszéken 2017. március 3-án. A bíróság a vádlottat öt év börtönbüntetésre ítélte.
MTI Fotó: Ujvári Sándor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.