Belföld

Átment a mozdony egy tinilány felett Kapuváron

A baleset után felszállt a soproni vonatra, bejelentést csak később tettek az esetről.

A veszélyes baleset szerencsésen ért véget, a lány néhány karcolással megúszta az akciófilmekbe illő jelenetet, mikor átment fölötte a mozdony.

A győri rendőrkapitányság sajtóreferense, Czank Hajnalka tájékoztatta a Győr24-et az ijesztő esetről, mely február 7-én, délután történt a kapuvári vasútállomáson. Egy 18 éves soproni diáklány az egyik vágányhoz sétált, mikor egy induló mozdony fellökte, ő pedig a jármű alá került.

A hölgy Sopronba utazott, ezért a kijelölt átkelőhelyen a harmadik vágányhoz ment, a második vágányon ekkor indult el egy kocsik nélküli mozdony Győr irányába, mely fellökte őt. A fiatal pont a két sínszál közé esett, összehúzta magát, s megvárta, míg áthalad fölötte a közel 80 tonnás monstrum.

Az eddigi adatok szerint ezután felszállt a soproni vonatra, bejelentést csak később tettek az esetről. Úgy tudni, hogy nem sérült meg, kisebb karcolásokkal megúszta a történteket.

A csornai rendőrkapirányság vasúti közlekedésben gondatlanságból elkövetett veszélyeztetés miatt indított eljárást, hogy kiderítse, ki hibázott a vasútállomáson.

A kapuvári vasútállomáson nincs aluljáró. A vágányokat egy kijelölt gyalogos sávban lehet megközelíteni. A vasúti közlekedésben egyébként külön ügyelnek arra, hogy az érkező és induló vonatok ne veszélyeztessék az utasokat azokon az állomásokon, ahol nincs aluljáró vagy felüljáró a gyalogosok részére.

A kalauz vette észre a horzsolásokat

Később a 17 óra 20-kor induló sebesvonatra szállt fel a hölgy, ahol a jegyvizsgáló vette észre sérüléseit és elszakadt ruháját. Többször is felajánlotta neki, hogy ellátja a sebeket, ám a lány ezt elutasította.

A mozdonyvezető a MÁV-START Zrt. állományába tartozik, ezért a két vasúttársaság a sértett bevonásával közösen vizsgálja a balesetet – mondta el kérdésünkre Rázó László, a GYSEV Zrt. szóvivője.

(Nyitó képünk illusztráció!)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik