Belföld

Még nem ítélték el a soproni kettős gyilkosokat

Az áldozatok szülei is szóltak a gyilkosokhoz, akik első fokon 20 évet kaptak, de a bíró ezt kevésnek tartotta.

A soproni lőtéri kettős gyilkosság három vádlottja, T. Attila, V. Roland és M. Tamás harmadrendű vádlott perét másodfokon folytatta a Győri Ítélőtábla kedd délelőtt.

A gyilkosságot 2012 áprilisában követték el. Első fokon a Győri Törvényszék tavaly 20-20 év fegyházbüntetésre ítélte az első, valamint a másodrendű vádlottat. Harmadik társukra 11 évet szabtak ki, a bíró ezt kevésnek tartotta, de mivel fiatalokról van szó, nem adhatott többet. A korábbi részleteket itt olvashatja.

„Piti bűnözőkből elvetemült gyilkosok lettek”

Az ügyész az egyik vádlottra az eddigi ítélet súlyosítását kérte. A védők új eljárást szeretnének, valamint mindhárom vádlottnak enyhítést is kértek.

T. Attila ügyvédje azt kérte, hogy az új Btk. ügyfelére kedvezőbb intézkedéseit alkalmazza a bíróság. V. Roland jogi képviselője – aki szerint ügyfele se gyilkos, se felbujtó nem volt – új eljárást kért, mondván, az eddig lefolytatott eljárás eredményei alapján nem tisztázható minden kétséget kizáróan az ügy. M. Tamás védője a rövidebb elzárás mellett azt kérte, hogy a fiatalembert ne fegyház-, hanem börtönbüntetésre ítéljék.

Szembenéztek a gyilkosokkal az áldozatok szülei

Az utolsó szó jogán a vádlottak sajnálatuknak adtak hangot a történtek miatt. Felszólalásuk előtt a két áldozat édesanyja kérte, hogy szembenézhessen fia gyilkosával. Mindketten röviden szóltak, és azt kérték, soha ne nyugodjon meg a három fiatalember lelkiismerete.

Tavasszal születhet ítélet

Mészáros Tamás ügyész kiemelte: a trió tagjai piti bűnözők, akik ötletszerűen összeálló csoportból váltak jól szervezett, elvetemült elkövetőkké. Egyikük ötletadó, szervező, szellemi vezető, másikuk mindenre elszánt végrehajtó, míg a velük sodródó társ “lelkes résztvevő” lett a fegyverszerzés érdekében elkövetett, gyilkosságba torkolló cselekménysorozatban.

Kovács Tamás bíró jelezte: március 7-én hirdetnek jogerős ítéletet az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik