Belföld

Csala Zsuzsát Dunaalmáson temetik?

Nővére szeretné maga mellett tudni a szombaton elhunyt komikát.

A három Csala-lány közül Márta egy hónapja, Zsuzsa pedig a hét végén hunyt el – írja a kemma.hu. A most is Dunaalmáson élő harmadik testvér, Csilla szeretné, ha húgát a Komárom-Esztergom megyei településen temetnék el. Testvérei hirtelen elvesztése nagyon megviselte az idős asszonyt, de így is felidézett több közös emléket, amikor felkereste a megyei lap újságírója. Elmesélte például, milyen volt, amikor együtt versenyeztek a Csala lányok még lánykorukban a dunaalmási uszoda hivatalos megnyitóján. Idősebb testvére még 77 éves korában is szelte a medencék vizét a szeniorok kategóriájában, húga, Zsuzsa pedig korát meghazudtoló energiával lépett színpadra mindaddig, amíg tehette.

Csala Csilla ma is anyai nagyapjuk házában él Dunaalmáson. Az épület és berendezése magán viseli nagybátyjuk, a festőművész Lenhardt György hatását.

Halála napján, szombaton Vácott lett volna fellépése Csala Zsuzsának, az Egy csók és más semmi című darabban játszott volna. Halálhírére a nézők fotókkal, virágcsokrokkal és mécsesekkel érkeztek az előadásra – közölte a Fogi Színház-Budapesti Bulvárszínház az MTI-vel. Kollégái és közönsége ezzel a darabbal búcsúzott tőle.

Ahogyan azt a Hír24 is megírta, az életének 81. évében elhunyt Csala Zsuzsa Jászai Mari-díjas színésznőt a Vidám Színpad saját halottjának tekinti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik