Belföld

Az Orbán család érdeke a kormányfő bukása

TGM nem vitatja, hogy Orbán Ráhel celeb, akit az apja tett azzá. A filozófus ugyanakkor továbbra is úgy véli, egy olyan tekintélyes, nagy múltú baloldali lapnak, mint a Népszava nem kellene a Fidesz-PR “kreatívjainak” az útmutatását követnie.

„(…) Nem kell föltétlenül viszonozni mindazt, amit az ellenfél aggálytalanul megtesz. Talán meg kellene próbálni különbnek lenni, nem? Sokan ellenezzük az Orbán Viktor és társai által életre hívott antidemokratikus rendszert. (…)”, de TGM szerint ebből nem következik, hogy helyes dolog a jobboldal exponenseit gyűlölni, megalázni, sértegetni. Akinek igaza van, nyugodtan lehet tárgyilagos és nagyvonalú.

Tamás Gáspár Miklós azt is ellenzi a kormánypárt politikájában, „(…) hogy föláldozza a miniszterelnök családjának magánszféráját (…)”. Szerinte ugyanis tévedés, hogy ez növeli a népszerűséget.

„(…) Csupa jót kívánok a miniszterelnök úr családjának – akárcsak minden egyes honfitársunknak – , bár ennek (népünk boldogulásának) a föltétele az, hogy Orbán Viktor ne legyen többé miniszterelnök. Neki és családjának is jobb lesz úgy, nem beszélve tizenkétmillió Kárpát-medencei magyar emberről” – zárja írását a Népszavában a filozófus.

TGM korábban azzal érvelt, hogy Orbán Ráhel magánszemély, akinek hétköznapi cselekedeteihez senkinek semmi köze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik