Belföld

4,7 milliárd pihen a képviselők bankszámláin

A vagyonnyilatkozatokból kiderül, hogy a honatyák megtakarítása 200 millió forinttal nőtt egy év alatt, hitele pedig ugyanennyivel csökkent írja a Blikk.

A honatyák anyagi helyzete jobb, mint bármikor: az átlagképviselő 12,3 milliós megtakarítása ötszörösen múlja felül az átlagmagyarét – derül ki a lap cikkéből.

A lista első helyére Veres János került: 345,2 millió forintos betéte van, és nincs tartozása. A második Papcsák Ferenc (Fidesz) 241,8 milliójával . Harmadik pedig Seszták Miklós (KDNP) 184,6 millóval

A frakciók között az MSZP-sek állnak a legjobban anyagilag. A 47 fős képviselőcsoport teljes megtakarítása meghaladja az 1,3 milliárd forintot, vagyis fejenként 27,6 millió forint.  A 223 fideszes képviselőnek csaknem 2,4 milliárd forintja van, ez átlagban 10,8 milliót jelent.

A cikk szerint Simon Gábor volt ­MSZP-s elnökhelyettes esete felveti a kérdést, hogy mi igaz a nyilatkozatokból. Ő 22 milliós megtakarítást vallott be, majd kiderült, hogy osztrák számláján 240 milliót tartott. Rubovszky György, a bankszámlaügyben vizsgálódó parlamenti bizottság elnöke a Hír24-nek adott interjújában azt mondta, hogy az elmúlt húsz év valamennyi országgyűlési képviselője “becsületesen, pontosan, precízen járt el”. Csupán egyetlen fehér holló akadt köztük: Simon Gábor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik