Belföld

Százmilliókról hallgat az MSZP-s képviselő?

A Magyar Nemzet értesülései szerint Simon Gábor, az MSZP elnökhelyettese ismeretlen eredetű, be nem vallott vagyont tart egy osztrák bankban.

A lap arról ír, hogy Simon Gábor 2008 januárjában, Ausztriában számozott értékpapírszámlát nyitott, az odahelyezett összegeket később határozott idejű bankbetétekbe, majd értékpapírokba fektette. A Magyar Nemzet információi szerint Simon Gábor betétszámla-egyenlege 2013. október 16-án 770 000 euró, vagyis nagyjából 240 240 000 forint volt.

A szocialista képviselő az osztrák pénzintézetnek azt nyilatkozta, a pénz egyebek mellett egy cég és egy fővárosi ingatlan eladásából származott.

A vagyonnyilatkozat hallgat

Simon Gábor vagyonnyilatkozataiban (itt a legfrissebb, a 2013-as) azonban a külföldi betétszámlán elhelyezett megtakarításai nem szerepelnek, ezt az összeget jövedelmeként sem vallotta be, így adót sem fizetett utánuk. Az azonban megint más kérdés, hogy a Magyar Nemzet hogy jutott ehhez az információhoz, ugyanis az ilyen adatok banktitoknak minősülnek.

Sem megerősíteni, sem cáfolni

A Nemzet cikke után levélben kerestük az érintettet, Simon Gábort, ő azonban mindeddig nem válaszolt kérdéseinkre. Kunhalmi Ágnessel, az MSZP elnökségi tagjával ugyanakkor sikerült beszélnünk, ő sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta a Magyar Nemzet értesüléseit, azt azonban elmondta, a párt hamarosan a nyilvánosság elé áll, hogy reagáljanak és beszámoljanak az ügyről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik