Belföld

Pintér: Rend van, évente 220 ezer áldozat

Néhány napja rendet jelentett a belügyminiszter, aki most a bűncselekmények áldozatainak napja alkalmából rendezett konferencián beszélt.

Évente 220 ezer ember válik bűncselekmény áldozatává, sértettjévé Magyarországon – mondta Pintér Sándor. Csaknem félmillióan vannak azok, akik a sértettek közelében élnek és érzelmi, anyagi megrázkódtatást szenvednek el bűncselekmény következtében – tette hozzá.

Mindenki válhat bűncselekmény áldozatává, ennek elkerülése érdekében széles körű társadalmi összefogásra van szükség – hangsúlyozta a belügyminiszter, aki szerint az eredményes munkához rendszerszintű bűnmegelőzés kell.

Pintér Sándor január 28-án évértelő értekezletén azt jelentette, hogy “Magyarországon rend van”. A miniszter évértékelőjében nemcsak a tárca és a hozzá tartozó szervezetek múlt évi tevékenységéről beszélt, hanem azt a kormányzati ciklus lezáró értekezletének nevezte. Úgy fogalmazott: a közrend és a közbiztonság az ország teljes területén szilárd, ami nemcsak a Belügyminisztérium megállapítása, hanem közvélemény-kutatások is alátámasztják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik