Belföld

Hatmilliót kért ügyvédi költségre Varju?

Egy vállalkozó feljelentést tett egy tíz évvel ezelőtti taksonyi üzlettel kapcsolatban. A Magyar Nemzet szerint Varju László (DK) is érintett lehet.

Feljelentést tett a Budapesti Nyomozó Ügyészségen egy vállalkozó egy 2004-es taksonyi tranzakcióval összefüggésben, amelyet Varju László akkori MSZP-s polgármester közbenjárásával hajtottak végre – írja a Magyar Nemzet.

Varju – aki jelenleg Gyurcsány Ferenc pártjában politizál – 20 millió forint vételárat határozott meg a Taksonyi Bányászati Kft. önkormányzati résztulajdonának ellenértékeként, amit át is utaltak az önkormányzatnak.  A feljelentő szerint Varju László hatmillió forint úgynevezett „ügyvédi költség” megfizetésére szólította fel őt, a pénzt az MSZP-s városvezetés idején Taksony önkormányzatának képviseletével megbízott szigethalmi ügyvéd, Schiller György kezéhez kellett teljesíteni.  A feljelentés ezt a hatmilliót érinti utóbbit érinti.

A cikk szerint „a kényelmetlen helyzetben a vállalkozó nem akart ellenkezni, ezért megállapodást kötött Varjuval és az általa megnevezett jogásszal. Mindkét dokumentumon a 2004. október 13-i dátum szerepel, de a beadványhoz csatolt mellékletek között van egy decemberi keltezésű is, amelyet Pataki Gyula neje, valamint az önkormányzat ügyvédje látott el kézjegyével. A feljegyzés egyébként pusztán azt tanúsítja, hogy a bányászati cég önkormányzati üzletrészéért kifizetett 20 millió forint nem bűncselekményből származik”

A Magyar Nemzet nem érte el a Demokratikus Koalíció politikusát az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik