Belföld

Ködös figyelmeztetés a fél országra

A tartós, sűrű köd miatt Budapestre és az ország keleti felére figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat péntekre.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök esti veszélyjelzése szerint kilenc megyére – Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest – valamint a fővárosra adták ki a figyelmeztetést. Ezeken a területeken arra kell készülni, hogy a sűrű ködben csak pár százméteres lehet a látástávolság.

A csütörtökön késő estétől elsősorban a Dunától keletre képződő sűrű köd valószínűleg péntek délelőtt oszlik majd fel – írták.
Az előrejelzés szerint pénteken többnyire erősen felhős vagy borult lesz az idő. Ha a köd feloszlik akkor is párás marad a levegő.

Délnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, de a Tiszántúlon csak késő délutántól, estétől valószínű csapadék. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 12 fok között alakul, de délkeleten 13, 14 fok is lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik