Belföld

Felhők rontják el a hétvégét

Jellemzően borús idő várható, sokfelé lehet eső, zápor. Nem hűl le nagyon a levegő, néhol még a leghidegebb órákban is plusz 8 fok lehet - derül az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken többnyire erősen felhős vagy borult lesz az idő. A köd feloszlik, de párás marad a levegő. Délnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, de a Tiszántúlon csak késő délutántól, estétől valószínű csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában plusz 7 és plusz 12 fok között alakul, de délkeleten 13, 14 fok is lehet.

Szombaton is borult idő várható sokfelé esővel, záporral. Több csapadékra a Dunától keletre lehet számítani. A Dunántúlon a szél is megerősödhet. A minimum-hőmérséklet 3 és 8 fok között várható. A nappali csúcshőmérséklet 6 és 11 fok között alakul.

Vasárnap a Nyugat-Dunántúlon kisüt a nap, másutt eleinte borult lesz az ég. Később többfelé felszakadozik a felhőzet, de az Alföldön várhatóan még este is sok lesz a felhő. Elsősorban a Dunától keletre – különösen délkeleten – várható további eső. Többfelé megerősödhet a szél is. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul.

Jövő hétfőn a Dunántúlon nagyrészt napos idő várható, keleten erősen felhős időszakok is lesznek, főként délután, este. Csapadék nem valószínű. Az északkeleti, keleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +3 és -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik