Belföld

Olcsóbb lett a Bakonyvasút

Magyarország legszebb, vadregélyes vicinálisán minden évben rengeteg kiránduló fordul meg. Az árcsökkentés még több utast csalogathat a Győr-Veszprém vasútvonalra.

Számtalanszor foglalkoztunk már a Győr-Veszprém vasútvonal történetével, bezárásával, s a viszontagságokkal, melyek során végül megmenekült ez a páratlan vasútvonal. Február 15-étől ismét jelentős változás történt: 25 százalékkal csökkent a menetjegy ára 15 viszonylaton, köztük a Győr-Moson-Sopron megyét is érintő Bakonyvasúton.

A regionális tarifával azt szeretnék elérni, hogy még több utas szálljon vaskerekűre. A jegy- és bérletárakban a szociálpolitikai és üzletpolitikai kedvezmények érvényesíthetők, mások mellett tehát a diákok és nyugdíjasok is negyedével olcsóbban utazhatnak.

Az érintett vonalszakaszokon közel hárommillió utas fordul meg évente, ezek közül a legtöbb térség hátrányos helyzetű. A kedvezményes árú jeggyel igénybe vehető vonalakról ezúttal is a vasúttársaság javaslata miatt döntött a minisztérium. Idén az utolsó, 2010 után újranyitott szakasz is bekerült a regionális tarifás körbe: Veszprémtől nemcsak Zircig, hanem egészen Győrig lesz olcsóbb az utazás – közölte a MÁV-START Zrt.

A Bakonyvasút Szövetség készített egy táblázatot az új tarifákkal, melyben egyes vonalszakaszok vonat- és buszjegy árait hasonlíthatjuk össze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik