Belföld

Tavaszra kész az új ovi

Már a belső festés, és szerkezeti munkák készülnek a 240 millióból épülő vásárhelyi Nádor utcai óvodán.

A több, mint 100 éves épületet már nem volt érdemes felújítani, de pályázat csak erre indult, így az önkormányzatnak mélyebben kellett a zsebébe nyúlnia, magyarázta az előzményeket Molnárné Kecskeméti Rita képviselő a régi épületben tartott fórumon. A testület új ovi építéséről döntött, melyre 240 milliót költenek. Ennek felét a város állja.

Az új, emeletes óvoda 750 négyzetméterén 4 csoportszoba, sok kiszolgáló, konyha, közösségi és tornaterem kapott helyet. A falak már állnak, bent vannak a nyílászárók is. Most belső gépészeti kialakítást és a festést végzik. Április végére elkészülhetnek, így a májusi átadást sem zavarja semmi.

Az új ovi a Vörösmarty utca felöli oldalon épül, arról egy gazdasági bejárat lesz, a főbejárat változatlanul a Nádor utcán marad. Az átkoltözés után a régi épületet elbontják, az udvarra új kerítést húznak fel.

A szülői munkaközösség nagyon várja az új épületet, aggodalmukat pedig a lépcsővel kapcsolatban sikerült eloszlatni. Az átköltözésben is segíteni fognak, sőt a csoportszobák színét is ők választhatják meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik