Belföld

BKK: nincsenek problémák a FUTÁR rendszerrel

Az utasok szerint jócskán vannak problémák a BKK 6,7 milliárd forintos FUTÁR kijelzőivel, a BKK szerint viszont aki ezt állítja, az megtévesztően sugallja, hogy bajok lennének.

Már több helyen működik az úgynevezett FUTÁR rendszer, amely elméletileg valós idejű, percre pontos forgalmi tájékoztatást nyújt a közlekedő buszok érkezéséről. A táblák több helyütt még vagy nem működnek, vagy nem jól mutatják az érkezési időket. Erről a Hír24-nek az utasok számoltak be.

A BKK cikkünk megjelenése után közölte, a videó megtévesztően sugallja, hogy a FUTÁR rendszerrel problémák lennének.

Mint írták, számos módon tájékoztatták és tájékoztatják az utasokat, hogy jelenleg az új forgalomirányítási rendszer tesztidőszaka zajlik, és ezt a kijelzőkön is olvashatják, ezért képtelen elvárás, hogy az új rendszer már az átadást megelőzően tökéletesen működjön.

“A teszt célja éppen az, hogy végül egy jól működő rendszer álljon rendelkezésre. Ehhez azonban elkerülhetetlen, hogy a már bekapcsolt, de még nem tökéletesen működő kijelzőket is lássák utasaink” – szögezték le, hozzátéve, hogy “a kijelzők, ahol bekapcsoltuk, többnyire megbízhatóan működnek, de azok jelenlegi működése még nem végleges”.

A BKK szerint azzal sem érdemes foglalkozni, hogy volt-e értelme a 6,7 milliárdos projektnek, mégpedig azért, mert az jórészt uniós pénzből valósult meg.

“A fejlesztéshez a BKK és a BKV mintegy 4 milliárd forintos támogatást nyert az Új Széchenyi Tervből és az Európai Unió fejlesztési forrásaiból, amelyet már teljes egészében sikeresen lehívtunk. Az említett uniós támogatást nem lehetett más fejlesztésre felhasználni, tehát értelmetlen azt mérlegelni, hogy mire lehetett volna még elkölteni ezt a pénzt.Ráadásul az uniós támogatást figyelembe véve a magyar adófizetőknek 2,7 milliárd forintjukba került ez a több millió ember fővárosi közlekedését segítő rendszer, amellyel véleményünk szerint egy nagyon hasznos, az évtized egyik legjelentősebb tömegközlekedési fejlesztése valósul meg” – érveltek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik