Belföld

Perel az MSZP-s a plágiumgyanú miatt

Sós Tamás (Sós Tamás)
Sós Tamás (Sós Tamás)

Sós Tamás pert indít a HírTV ellen, amely azt állította, doktorijában másoktól emelt át forrásmegjelölés nélkül részeket.

Sós Tamás határozottan állítja, hogy dolgozata saját kutatásain alapul. A plagizáció minden vádját visszautasítja. “A doktori dolgozatok tartalmának szakmai megítélése, megvitatása az arra hivatott szervezetekre és eljárásokra tartozik, nem pártszolgálatot teljesítő sajtómunkásokra. Állok elébe bármely hivatalos eljárásnak.” Sós azt is közölte, hogy hétfőn beperli a Hír Tv-t – írta a Népszabadság.

Sós Tamás szerint a HírTv nehezen viseli, hogy nemrég a Fővárosi Ítélőtáblán jogerősen pert vesztett vele szemben hazugságok, aljas rágalmak miatt. Elveszítik azt a pert is, amit a Fővárosi Törvényszék előtt a Célpont című „kilövő” műsor állításai miatt indít. A politikus szerint “a műsor módszere változatlan: nettó hazugságok tálalása hihető környezetben”. Mint fogalamaz, új elem a bosszú.

Előzőleg a Célpontban azt állították: az egri szocialista politikus négy éve, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kara Neveléstudományi Doktori Iskoláján írt disszertációjában 68 rész van, ami forrásmegjelölés nélkül, mások korábbi munkáiból lett átvéve. Az ELTE eljárást indíthat az ügyben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik