Belföld

Könyvespolc dobja fel a buszmegállót

Rábapatonán olvasgatni is lehet a buszra várva, az egyik megállóban.

Különös szolgáltatásra hívta fel a falu polgármestere a lakosok figyelmét. A helyközi autóbusz esőbeállója „olvasószobaként” is funkcionál. Rábapatonán, a település központjában egy könyvszekrényt szereltek fel a buszmegállóba, így ha késne a járat, az utasok olvasással is elüthetik az időt.

„A kultúrház buszmegállóba egy könyvszekrényt helyeztünk ki. A könyv-cserebere program keretében kihelyezett könyvtárolóba bárki betehet és kivehet könyvet. Célunk, hogy ne legyen unalmas a várakozás, illetve az utazási idő hasznos eltöltése kulturált körülmények között történjen, de akkor is igénybe veheti a szolgáltatást, ha estére egy könyvre vágyik, vagy ha néhány könyve feleslegessé vált otthon, kérjük helyezze el az itt található polcokon” – írta a Facebookon a község vezetője, Jutasi Kálmán.

Az ötlet hazánkban még újkeletű, de külföldön egyre inkább hódítanak a szórakoztató buszmegállók. Némelyikbe hintát szereltek, van ahol már fűtés is üzemel a téli időszakban. Los Angelesben pedig egészen különleges dolgok fogadták a buszra várakozókat.

A súlyunkat is kiírja egy holland buszmegálló

Ódzkodik attól, hogy a mérlegre álljon? A reggeli rohanásban netalán mindig elfelejti? Nos, Hollandiában elég csak a buszmegállóig sétálni, ott lecsücsülni, és máris pontos képet kap az aktuális súlyáról. És a többi várakozó is. Persze, ha szemérmes testtömegére, akkor inkább állva várakozzon! Fotók! Az ország legszebb buszmegállójáról is olvashattak portálunkon, erről szóló cikkünket itt találja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik