Belföld

Egyetemi tankönyvben kel ki a melegek ellen egy tanár

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karának egyik tankönyvében a szerző többek között marxista összeesküvést sejt a családok ellen. Abban a tankönyvben, amelyikből oktatnak és amiből vizsgáznak a hallgatók.

Az egyetemen használt jogelmélet tankönyvet Frivaldszky János jegyzi, az Átlátszó Oktatáson pedig ebből a könyvből szemeztek, kigyűjtve azokat a részeket, amelyeknek a legkevésbé sem egy olyan tankönyvben lenne a helye, amiből a jövő jogászait oktatják.

A könyv teljes címe Frivaldszky János: A jogfilozófia alapvető kérdései és elemei (Budapest: Szent István Társulat, 2011), a bejegyzés szerzője szerint a könyvnek létezik egy újabb, 2013-as kiadása is, hivatalosan már az a tananyag része, de nagyon sokan még a 2011-es kiadást tanulják, amikor a vizsgára készülnek.

Az alábbiakban csak néhány mondatot emelünk ki Frivaldszky Jánostól, a teljes bejegyzés itt olvasható.

„A nyugati marxista gondolkodók éppen a családot látják a legveszedelmesebb intézménynek” – írja a tanszékvezető egyetemi docens.

Majd a homoszexuálisok kapcsolatáról is ír, innen is idézünk néhány bekezdést:

„Manapság politikailag nem minősül „korrektnek” természetellenesnek tartani a homoszexuális párok együttélését, sőt, ez az emancipáció oda vezetett, hogy paradox módon magát a homoszexuális jellegét jelentéktelenítik el.”

Vagy:

„A házasságszerű kapcsolatban élni kívánó homoszexuális személyek kapcsolatai a heteroszexuális személyek együttélésével szemben strukturálisan nem képesek a házasság utánzásárára.”

De a nemek közti egyenlőségről is kifejti a véleményét Frivaldszky, a genderfeminista mozgalmakról például megállapítja, hogy mivel az a család ellen küzd, „így tulajdonképpen az emberi természet ellen folytatja küzdelmét”.

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.