Belföld

Az első száz között a Német László és a Bethlen

A két vásárhelyi gimnázium a 83. illetve a 85. legjobb vidéki középiskola az országban.

A Németh László Gimnázium, Általános Iskola volt Csongrád megye ötödik legjobb középiskolája tavaly – derült ki a HVG és az Eduline által összeállított, a száz legjobb vidéki gimnáziumot és szakközépiskolát bemutató rangsorból. A hódtói iskolát csak szegedi intézmények előzték meg a megyében. A vidéki középiskolák versenyében a 83., a közel 1000 iskolát értékelő országos ranglistán a 129. helyen végzett. Németh László iskolát a Bethlen Gábor Református Gimnázium követi a megyei rangsorban, két hellyel lemaradva az országos összesítésben.

Diákok kísérleteznek a Németh László Gimnázium, Általános Iskola most átadott laborjában (Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely)

A listát a 2012-es érettségi, illetve felvételi eredmények, a 10. évfolyamosok kompetenciamérésén mutatott teljesítmény, valamint a tanulmányi versenyeken elért helyezések alapján állították össze.

A részletes adatok szerint a Németh László diákjai kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a 2012-es Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen. Az OKTV döntősök száma alapján összeállított rangsorban az iskola a 69. helyen végzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik