Belföld

Papcsák lenyomta Gyurcsányt

Már nem az egykori miniszterelnök a legjobban kereső képviselő.

Gyurcsány Ferenc ezúttal 79 millió forintos osztalékot vette fel cégétől, az Altus Zrt.-től, ám ez még évi 4,2 milliós képviselői fizetésével együtt is, eltörpült Papcsák Ferenc zuglói polgármester bevételeihez képest – írja a Blikk.

A fideszes politikus az ügyvédi irodájától több mint 166 millió forintos jövedelmet húzott a tavalyi évben. Papcsák ezen kívül még három helyről kap fizetést: a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány elnökeként havi félmillió forint jár neki, a polgármesterségért és a képviselőségért valamivel több pénz üti a markát. Papcsáknak tavalyi összjövedelme így 185 millió forint volt, ez 15,5 milliós havi fizetést jelent.

Bár Papcsáknak közel 250 millió forintos a megtakarítása, nem ő a legvagyonosabb képviselő a vagyonbevallások szerint. Veres János volt pénzügyminiszter összesen 345 millió forinttal rendelkezik, ráadásul tavaly vásárolt egy 138 négyzetméteres horvátországi üdülőt az Adriai-tenger partján. Az MSZP-s képviselő egy tavaly beszerzett Tohatsu típusú motorcsónakkal dobhatja fel az ottani nyaralásait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik