Belföld

„Orbán lenézi az embereket”

A Párbeszéd Magyarországért szerint a miniszterelnök egy olyan kormányzás képét vázolta fel beszédében, amelyik pöffeszkedő, a törvények felett áll és lekezeli az embereket.

Jókedvű kalandozás

A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint Orbán Viktor lenézi az embereket, amikor azt gondolja, elhiszik neki, hogy nőtt a munkahelyek száma, nőtt az életszínvonal és nőtt a minimálbér értéke – reagált sajtótájékoztatón a párt két politikusa a kormányfő hétfői, a parlamentben elmondott felszólalására.

Scheiring Gábor közölte: az emberek tudják hogy csökkent a munkahelyek száma és a nettó minimálbér értéke, miközben soha nem emelkedett ilyen mértékben a szegénységben élők száma. Emellett a választók “vérlázító” lenézésének nevezte, hogy a miniszterelnök szerint a magyar fiatalok gyakorlatilag azért mennek külföldre, mert ez egy “jókedvű kalandozás”.

A képviselő azt mondta: Orbán Viktor egy olyan kormányzás képét vázolta fel beszédében, amelyik pöffeszkedő, a törvények felett áll és lekezeli az embereket.

Sületlenségek?

Jávor Benedek úgy fogalmazott: “csak a szokásos szemfényvesztést kaptuk”, a kormányfő nem szólt azokról a valós kérdésekről, amelyekkel az országnak szembe kell néznie.

A kormányfő először nyilatkozott az Országgyűlés előtt energiapolitikai elképzeléseiről, de “annyi sületlenséget hordott össze, amit már nagyon régen hallottam ilyen tömören összefoglalni” – jelentette ki. Hozzátette: komoly aggodalomra ad okot, hogy az az ember mondja ki a végső az energiapolitikai döntésekben is, aki “alapvető összefüggésekkel (…) nincsen tisztában”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik