Belföld

Már esik az ónos eső

Mosonmagyaróvár és Szombathely térségében hullik az ónos csapadék, de szemerkél az eső Mohács környékén is, máshol egyelőre csapadékmentes az idő. A látási viszonyok jók, köd sehol sincs, viszont erős széllökésekre kell számítani Győr, Baja és Kiskunhalas környékén - derül ki az Útinform reggeli összesítéséből.

Az autópályák és a főutak burkolata többnyire száraz vagy a kiszórt só hatására nedves, egyedül Baja környékén téliesebbek a korábbi havazás nyomán a főutak burkolata. A mellékutakon a folyamatos munkavégzésünk ellenére azonban jeges, síkos szakaszokra kell számítani Fertőszentmiklós, Szombathely és Sárvár térségében. Az alsóbbrendű utakon téliesebb útviszonyokra számíthatnak a közlekedők Baja, Solt és Mátészalka környékén, Kaposvár és Sarkad körzetében hóbordás, míg Szentlőrinc térségében jégbordás szakaszok is találhatóak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján a délutáni órákig a keleti területek kivételével elszórtan lehet számítani időszakos gyenge ónos esőre, a reggeli, kora délelőtti órákban átmenetileg a középső országrészben helyenként intenzívebb ónos eső is kialakulhat. A délutáni, kora esti óráktól a Dunántúl tartós ónos eső is várható. A Dél-Alföldön és a Dél-Dunántúl keleti részén, kiemelten Bács-Kiskun megye déli felén az erős, helyenként 60-65 km/h körüli széllökések is nehezíthetik a közlekedést. A síkosságmentesítés főleg ónos eső idején jóval több időt és energiát igényel, ezért arra kérjük az autósokat, hogy míg a csapadék nem áll el, ne induljanak útnak, ha pedig majd az utazás mellett döntenének minden esetben tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról!

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik