Szórakozás

Tíz órán keresztül tartott a mentés – Fotók

baleset (baleset)
baleset (baleset)

Az ónos eső miatt tükörjég alakult ki az utakon, ami a balesetekhez érkező tűzoltók munkáját is megnehezítette.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, kora reggel nagyon sok balesetet okozott az ónos eső a térségben. A legsúlyosabb baleset Cece és Alsószentiván között történt, ahol két nyerges vontató ütközött a kora hajnali órákban.

A mostoha időjárás kihívás elé állította a tűzoltókat is

A sárbogárdi tűzoltók is csak lassan, nagyon nagy körültekintéssel tudták megközelíteni a helyszínt, mivel az utat gyakorlatilag jégpáncél borította. Az utolsó pár száz métert pedig gyalog tették meg, mivel a tűzoltó autó sem tudott tovább menni a feltorlódott gépjárművek miatt. Az egyik nyerges vontató faforgácsot szállított, ennek a sofőrje súlyosan megsérült, míg a másik pótkocsiján egy kamion volt és ketten utaztak a fülkében, akik közül a gépjárművezetőnek nem esett baja, az utasa pedig könnyű sérüléseket szenvedett, akiket a mentőszolgálat helyszíni ellátásuk után kórházba szállította.

Még a daru is elakadt

Az autódaru szintén elakadt vonulás közben a járhatatlan utak miatt. A közútkezelő síkosság-mentesítő munkagépe érkezett a segítségére, a daru előtt sózta az utat, így érkezett meg a baleset helyszínére. Több órás, mostoha időjárási körülmények között végzett munka után, végül délután egy órára sikerült helyreállítani a forgalmi rendet az érintett útszakaszon – mondta Farkas- Bozsik Gábor katasztrófavédelmi szóvivő a Fehérvár24-nek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik