Belföld

Álnéven, de indulhat a választásokon a Magyar Hajnal

magyar-hajnal(960x640)(1).jpg (magyar hajnal)
magyar-hajnal(960x640)(1).jpg (magyar hajnal)

A Nemzeti Választási Iroda legutóbbi ülésén újabb 11-et vett nyilvántartásba, készülvén az országgyűlési választásokra, ezek között pedig ott van a Nemzeti Forradalmi Párt is. A választási bizottság azonban „nem vette nyilvántartásba a Nemzeti Forradalmi Párt rövidített nevét, amely Magyar Hajnal lett volna, mert a rövidített névnek vagy nyelvtani, vagy logikai kapcsolatban kell állnia a teljes névvel”.

Vagyis a Magyar Hajnal nem Magyar Hajnalként, de indulhat az országgyűlési választásokon. Az a párt, amely már a bemutatkozásában is arról ír, hogy tisztázott családfájú jelöltek léphetnek csak be hozzájuk, „komcsik meg szektások” pedig ne is jelentkezzenek.

A 444 arról ír, hogy a Nemzeti Forradalmi Pártot (NFP) még 2009-ben jegyezték be, a Magyar Hajnalnál pedig el akarták kerülni a sok papírmunkát, ami egy új párt létrehozásával jár, így az NFP nevében indulnak.

Gyurcsánytól A Haza Nem Eladó Mozgalom Pártig

A Nemzeti Választási Iroda továbbá nyilvántartásba vette a következő szervezeteket: Együtt 2014 Párt (Együtt 2014), Zöldek Pártja (Zöldek), Magyar Liberális Párt (MLP), Elégedetlenek Pártja (EP), Nemzeti Forradalmi Párt, Jobbik Magyarországért Mozgalom (Jobbik), Demokratikus Koalíció (DK), Élőlánc Magyarországért (Élőlánc), Magyar Cselekvő Párt (MCSP), A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt, Nemzeti Érdekért Párt.

Így összesen már harmincnyolcan állnak a rajtvonalnál, a teljes lista itt található.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik