Belföld

Hómunkásokat keresnek Budapesten

homunkas(960x640)(1).jpg (hómunkás)
homunkas(960x640)(1).jpg (hómunkás)

A közterület-fenntartó szerda délutáni munkavégzésre keres embereket, és arra kérik az ingatlantulajdonosokat, hogy tisztítsák meg a házuk előtti járdákat.

Kapcsolódó cikkek

A téli időjárás miatt hómunkásokat vesz fel szerda délutáni 14– 22 óráig tartó munkavégzésre a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.. A nyolcórai munkavégzésért nettó 3550 forintot fizet a társaság – derül ki a cég közleményéből.

III. készültségi fokozatban

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésének megfelelően Budapesten korán reggel elkezdett havazni. A prognózis alapján estig három centiméter hó várható.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. reggel 6 órától III. készültségi fokozat szerint végzi feladatait, a téli célgépei kivonultak és folyamatosan szórják a fő- és közösségi közlekedési útvonalhálózatot, hogy biztosítsák a balesetmentes közlekedés feltételeit.


Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

Az FKF munkagépei első ütemben az 1200 km hosszúságú főútvonal-hálózaton végzik a hó eltakarítását és a szórást.  A feladatok végrehajtásakor a fontossági sorrend: hidak, felüljárók, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető út, a Budaörsi út (M1, M7), az M3-as, az M5-ös autópályák és a 2., 6., 10., és 11-es főközlekedési utak fővárosi bevezető szakaszai, autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszai, autóbusz- és fő közlekedési útvonalak, kórházakhoz, rendelőintézetekhez, a lakossági ellátást biztosító logisztikai bázisokhoz kapcsolódó utak.

A mellékutakat később takarítják

A 2100 kilométer hosszúságú mellékútvonal-hálózaton csak a fő- és közösségi útvonalak rendbetétele után kezdődhet meg a munkavégzés.

Kérik az ingatlantulajdonosokat, hogy az ingatlanjaik előtti járdaszakaszokat tisztítsák meg a hótól és szórják fel a gyalogos balesetek elkerülése érdekében, de a havat ne az úttestre tolják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik