Belföld

A Széchenyin is árulnak vonatjegyet

Nyolc egyetemen vehetnek a hallgatók vasút menetjegyet, idén már Győrben is van erre lehetőség.

Éves szinten több mint százezer darab menetjegyet értékesít a vasúttársaság a főiskolákon és egyetemeken, ahol kilométer és kedvezmények korlátozása nélküli vasúti menetjegyek, pótdíjköteles vonatokra szóló pót- és helyjegyek, gyorsvonati pótjegyek, továbbá a BKK egyes termékei (például bérletek) vásárolhatóak meg.

A legtöbb menetjegyet a Debreceni Egyetemen váltották az elmúlt évben, itt közel harmincezer volt az értékesített darabszám. Ezt követte a Budapesti Műszaki Egyetem huszonnyolcezerötszáz jeggyel, harmadik helyen az eladási statisztika alapján a Pázmány Péter Tudományi Egyetem végzett, ahol tizenhatezerötszáz vasúti menetjegyet vásároltak.

Ezen kívül Győrött, Miskolcon, és Pécsett vehető igénybe egyetemi vagy főiskolai pénztár. A felsőoktatási intézményekben a diákok napi programjához igazítva, általánosságban délelőtt kilenc vagy tíz órától, délután három óráig vannak nyitva hétköznap a pénztárak, valamint bizonyos helyszíneken, szombaton a délelőtti órákban. A pénztárak pontos nyitva tartási rendje a vasúttársaság honlapján, a www.mav-start.hu oldalon érhető el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik