Belföld

Készültségben Budapest: jön a hó!

hokotro(960x640)(4).jpg (hókotró)
hokotro(960x640)(4).jpg (hókotró)

Szerda reggel hat órától fokozott készenlétben állnak a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkagépei, hogy ha kell, azonnal megkezdhessék a síkosságmentesítést havazás esetén.

Kapcsolódó cikkek

A Budapesti Városüzemeltetési Központ közleménye szerint hármas fokozatú készültséget rendeltek el, ugyanis az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján az elkövetkező néhány napban Budapesten több hullámban is havazás várható, a csapadék mennyisége, intenzitása, valamint területi megoszlása még bizonytalan.

Az FKF Zrt. munkagépei első ütemben az 1200 kilométer hosszúságú főútvonal-hálózaton végzik a hó eltakarítását és a síkosságmentesítést – közölték. Elsőként a hidakat, a felüljárókat, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető utat, a Budaörsi út (M1, M7), az M3-as és az M5-ös autópálya, illetve a 2-es, a 6-os, a 10-es, és a 11-es főközlekedési út fővárosi bevezető szakaszait, az autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszait, az autóbusz- és főközlekedési útvonalakat, a kórházakhoz, rendelőintézetekhez, a lakossági ellátást biztosító logisztikai bázisokhoz kapcsolódó utakat tisztítják meg.

A 2100 kilométer hosszúságú mellékútvonal-hálózaton csak a fő- és közösségi útvonalak rendbetétele után kezdődhet meg a munkavégzés – írták a közleményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik