Belföld

Csütörtökön jöhet az újabb adag hó

havazás (havazás)
havazás (havazás)

Kedden és szerdán is lehet havazás, hószállingózás, de csütörtöktől nyugaton és északon valószínű a csapadék: hó, ónos eső, néhol eső egyaránt lehet. Igaz a meteorológiai szolgálat szerint bizonytalan az időjárási helyzet.

Kedden többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak helyenként szakadozik fel a felhőzet. Bárhol kialakulhat hószállingózás, gyenge havazás, de számottevő csapadék nem várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és -5 fok között várható. Késő estére -3 és -8 fok közé csökken a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat gyorsjelentéséből.

Szerdán túlnyomóan borult lesz az ég, többfelé várható havazás. A délkeleti szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és -10, a legmagasabb nappali hőmérséklet +1 és -4 fok között alakul.

Csütörtökön többnyire erősen felhős lesz az ég, keleten lehet szakadozottabb a felhőzet. Elsősorban nyugaton és északon valószínű csapadék: hó, ónos eső, néhol eső egyaránt lehet. A délkeleti szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -10, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +2 fok között alakul. (Az időjárási helyzet az átlagosnál lényegesen bizonytalanabb!)

Pénteken többnyire erősen felhős lesz az ég, főként nyugaton és északon várható vegyes halmazállapotú csapadék; hó, ónos eső, eső. A délkeleti szél megélénkül, több helyen meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -8, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +2 fok között alakul.

A meteorológiai szolgálat felhívja a figyelmet, hogy csütörtöktől az időjárási helyzet az átlagosnál lényegesen bizonytalanabb.

Jó játék hóesésre

1, Vegyünk fel egy nagyon erős szemüveget!

2, A sokmillió hópehelyből válasszunk ki egyet!

3, Fogjuk meg óvatosan!

4, Nézzük jól meg, majd hasonlítsuk össze ezekkel, hátha hasonlít valamelyikre!

JÓ SZÓRAKOZÁST!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik