Belföld

Csontrepesztő hideg lesz hétfőn

Jegcsap(2)(960x640).jpg (jég, fagy, jégcsap, )
Jegcsap(2)(960x640).jpg (jég, fagy, jégcsap, )

Felhős ég, elszórt havazás, hajnalban -15 foknál is alacsonyabb hőmérséklet várható hétfőn, nyolc megyére adtak ki figyelmeztetést.

A Dunántúlon többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, hószállingózás, kisebb havazás is várható. A Dunától keletre gyengébben és erősebben felhős területek és időszakok kezdetben egyaránt előfordulnak, majd ott is egyre több lesz a felhő, de számottevő csapadék nem valószínű. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt lesz, csupán északnyugaton élénkül meg átmenetileg a déli, délkeleti szél – írja a met.hu.

Az éjszakai zúzmarás köd néhol lassabban oszlik fel. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -8 és -13 fok között alakul, de a kevésbé felhős, vastag hóval borított területeken -15 fok alá is hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire -2 és -5 fok között valószínű, egy-egy tartósabban ködös részen lehet kissé hidegebb.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat nyolc megyére adott ki figyelmeztetést az extrém, -15 fokot is meghaladó hideg miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik