Belföld

Leszakították egy kutya állkapcsát Vásárhelyen

Szigetelőszalaggal leragasztották az állat pofáját, majd kikötözve sorsára hagyták.

Egy madzaggal megkötözött, leragasztott állkapcsú kutyát találtak a napokban állatvédők Hódmezővásárhely közelében. A kegyetlenül megkínzott állatra a Konrad Lorenz Állatvédő Egyesület hívta fel a figyelmünket.

Forrás: Facebook.com/Konrád Lorenz Természet- és Állatvédő Egyesület

Mint mondták, a kutyus feltehetően napokig küzdött, hogy leszakítsa magáról a ráragasztott szigetelő szalagot, mindvégig sikertelenül. Az állatról készült – meglehetősen felkavaró – képeken jól látszik, hogy a felső állkapcsa ez alatt az idő alatt rohadni kezdett, a pofája alsó része pedig le is szakadt.

Forrás: Facebook.com/Konrád Lorenz Természet- és Állatvédő Egyesület

Az egyik vásárhelyi állatvédő szervezet önkéntesei az állatot orvoshoz vitték, valamint feljelentést tettek az ügyben. Úgy értesültek, már megtalálták az eb gazdáját, egy idős vásárhelyi asszonyt, aki azonban jelenleg kórházban van, így szinte biztosan nem ő tette ezt az állattal.

Forrás: Facebook.com/Konrád Lorenz Természet- és Állatvédő Egyesület

Egyre több ilyen esetről hallani országszerte. Nemrég a Konrád Lorenz önkéntesei mentettek meg két szemetes konténerbe dobott kölyökkutyát Földeák közelében, a napokban pedig étlen-szomjan tartott, néhány centis láncra vert állatokról kellett beszámolnunk. Ott a rendőrség elfogta a tetteseket, az ügyészség pedig végrehajtandó szabadságvesztést kért az állatkínzókra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik