Közélet

Lefeküdni sem hagyták a kutyát a brutális állatkínzók

kutya (kutya, )
kutya (kutya, )

A kötél olyan rövid volt, hogy az eb egy lépést sem tudott tenni. Kölykeit pedig egyszerűen tóba dobták.

Egy férfi és két nő ellen emelt vádat a Fonyódi Járási Ügyészség állatnak különös szenvedést okozva elkövetett állatkínzás miatt – közölte szerdán a Somogy Megyei Főügyészség. A kutya gazdája az elsőrendű vádlott volt, 2011 óta tartotta a keverék nőstényt buzsáki otthona udvarán. Az állatot egy fához kötötte, a drót és a lánc is bevágott a nyakába. Oltása nem volt, sosem féregtelenítették, de enni inni csak alkalmanként kapott, többször előfordult, hogy az arrajáró szomszédok látták el élelemmel.

A kutya kórosan lesoványodott, szomjazott, ráadásul lánca olyan rövid volt, hogy nem tudott menedékhelyet keresni, kint volt esőben, fagyban és a tűző napon is.

A szenvedő állatnak három kölyke is született, az elsőrendű vádlott velük sem törődött. 2012 nyarán elzárást kapott, erre az időre rábízta kutyáját a másodrendű vádlottra, aki hasonló körülmények között tartotta az ebet, sőt, ő egy gumipókkal kiegészítve megrövidítette a kikötésre használt láncot, ezért az állat gyakorlatilag állni, ülni tudott, lefeküdni már nem.

A másodrendű vádlott 2012. júniusában azzal bízta meg a harmadrendű vádlottat, hogy a kölyköket dobja egy a közelben lévő halastóba. Így is történt. Az egyik kiskutya vízbe fulladt, két testvérét azonban a környéken lakóknak sikerült megmenteniük.

Az ügyészség a vádlottakkal szemben végrehajtandó szabadságvesztést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik