Belföld

Az MSZP esztergomi elnöke polgármester-jelölt

A szocialisták a 32 éves Gál Tamást indítják a városban. A fiatal közgazdász az uniós pályázatok szakértője.

A párt helyi szervezetét tavaly március óta vezeti, de a megyei vezetőségben és az országos választmányban már ezt megelőzően is aktívan dolgozott. Programjának legfontosabb nyolc pontját ismertetve elmondta, hogy ismét működő várost szeretne szervezni Esztergomból, amely visszanyeri régi fényét. Nagy hangsúlyt kíván tehát fektetni a műemlékek uniós forrásokból történő felújítására, hogy a turizmus fellendítése mellett a helyi lakosságnak is élhetőbb környezetet teremtsenek.

Gál Tamás, elnök, MSZP Esztergomi Szervezete

Esztergomban született 1981-ben, itt is érettségizett, majd a két diplomát is szerzett a Corvinus Egyetemen nemzetközi gazdálkodási területen, ösztöndíjas volt a moszkvai Nemzetközi Kapcsolatok Intézetében.

Dolgozott az Európai Parlamentben, vezetett uniós pályázatokkal foglalkozó magáncéget és irányította a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökséget. A közgazdász pályát Londonban, a Lidl áruházláncnál kezdte.

Az élhető város programjába emellett a panelházak felújítását és hőszigetelését is beleérti – hangsúlyozta, – de a szelektív hulladékgyűjtést is bevezetné közvetlenül valamennyi háztartásnál. Kevésbé konkrétan fogalmazott, amikor új munkahelyeket, és pörgő gazdaságot ígért, de konkrétumok kerültek elő ismét, amikor a közbiztonság erősítésére vonatkozó terveket ismertette.

Minden rossz eltűnik

Több térfigyelő kamera és Kertvárosban egy új rendőrőrs kialakítása hozhat megoldást Gál Tamás szerint. Lépéseket ígért a dunai gátrendszer megerősítésére és ígéret hangzott el a szociális bérlakás-program újraindítása is. Az úthálózat rendbetétele, ingyenes parkolás és újraindított helyi tömegközlekedés – mindez szintén szerepel a tervekben. A turizmus és kultúra támogatása, játszóterek óvoda és bölcsődeépületek felújítása zárta a felsorolást. A végére hagyva a legfontosabbat, békés városvezetést ígért bemutatkozásként a szocialisták polgármester-jelöltje az esztergomiaknak.

Gál Tamás az MSZP esztergomi polgármester-jelöltje

Fotó: szeretgom.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik