Belföld

13 buszjárat nem sok az őrmezeieknek a BKK szerint

bkk (bkk)
bkk (bkk)

Ennyi fog keresztüljárni az őrmezei lakótelepen. A lakók szerint nem erről volt szó. A BKK szerint viszont az őrmezői lakosok, továbbá a Levegő Munkacsoport és lapunk félreértette, amiről még októberben Somodi László vezérigazgató-helyettes beszélt egy lakossági fórumon.

Jóval több buszjárat fog keresztülmenni az őrmezői lakótelepen, mint amit a BKK és a Főmterv illetékesei ígértek az október végi lakossági fórumon – állította Vendégh Zsolt, a Levegő Munkacsoport (LM) tagszervezeteként működő Őrmezei Közakarat Egyesület (ŐKE) alelnöke az Indexnek január elején.

Vendégh arról is beszélt, hogy az őszi tanácskozáson azt ígérték, hogy a Neszmélyi úton és a Péterhegyi úton „jellemzően” nem fognak BKV-buszjáratok közlekedni. Ennek ellenére a BKK a napokban véleményezésre bocsátott tervei szerint előbbin hat, míg utóbbin hét járat megy majd keresztül.

A Hír24-et ugyanezzel a problémával kereste fel a héten egy helyi lakos, aki ugyancsak úgy emlékezett, hogy nem erről volt szó. Forrásunk arról számolt be, hogy egyetlen buszjáratról beszéltek, ehelyett lett összesen 15. Ebből 13 megy át a lakótelepen, illetve az azt körülölelő úton.

A BKK cikkünkre reagálva közölte, ők azt ígérték, ami lett, se többet, se kevesebbet, szóval itt csak egy csúnya félreértésről lehet szó.

“Az autóbusz-pályaudvar elhelyezkedését már a korábbi lakossági fórumokon is bemutattuk a környező területek lakói számára, jelezve és hangsúlyozva egyúttal (…) hogy az autóbusz-pályaudvar megközelítésének kialakításakor tekintettel leszünk az Őrmezői lakótelepre (…), a buszforgalom nem a lakótelep belső útjain (a Neszmélyi és Menyecske utcán) keresztül fog áthaladni” – írta a társaság.

A BKK közölte azt is: az októberi lakossági fórumon egyértelműen azt jelezték, hogy a lakótelep belső utcáinak relatíve mérsékelt buszforgalmára kiemelt hangsúlyt helyeznek, és azt vállalják, hogy a Menyecske utcában és a Neszmélyi úton összességében nem halad el több busz (db/óra mértékegységben), mint eddig, illetve egy kb. +/-10 százalék körüli tartományban lesz várható a változás.

“Ezt be is tartottuk, ez szerepel a közzétett tervben” – szögezték le, hozzátéve, hogy “a nagyszámú autóbusz nem a lakótelep belső útjain, hanem a fővárosi főúthálózaton, valamint a most kiépítendő, a lakótelepet nem érintő útszakaszon halad keresztül”.

És akkor nézzék meg, mit ért a BKK nyugodt lakótelepi léten: 6 busz a Neszmélyi úton, további 7 a lakótelepet körülölelő Péterhegyi úton.

Nagyobb képért kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik