Belföld

Érvénytelen diplomával lett állami fejes

Veress Balázs (Veress Balázs)
Veress Balázs (Veress Balázs)

Egy olyan egyetemen végzett az Aggteleki Nemzeti Park igazgatója, amit nem ismer el az állam.

A környezetvédelmi főfelügyelőség főigazgatója után újabb, Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter által kinevezett vezetőről derülhet ki, hogy nincs minden rendben a diplomája körül – írta a Blikk. Veress Balázs, az Aggteleki Nemzeti Park igazgatója a Veszprémi Egyetem (ma már Pannon Egyetem) Georgikon karán szerzett szakmérnöki szakosított oklevelet 2002-ben. Az alapdiplomáját viszont egy államilag el nem ismert egyetemen, a Miskolci Bölcsész Egyesületnél szerezte.  A lap által megkérdezett szakértő szerint ez szabálytalan, ezáltal érvénytelen a diploma.

Tudnia kellett volna ezt a szakembert 2010-ben kinevező Vidékfejlesztési Minisztériumnak. A poszt betöltésének feltétele a szakirányú felsőfokú végzettség – derül ki a cikkből.

A felsőoktatási törvény első mellékletében vannak felsorolva az államilag elismert felsőoktatási intézmények, a Miskolci Bölcsész Egyesület pedig soha nem szerepelt ott, a szakmérnöki képzésnep pedig alapfeltétele a megfelelő felsőfokú végzettség – magyarázta a lapnak Bazsa György,  a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottságának volt elnöke, aki szerint jogszerűen nem adhatott volna diplomát a Veszprémi Egyetem az igazgatónak.

Veress Balázs azt mondta a Veszprémi Egyetem több miskolci társával együtt befogadta őket, és elismerték az ottani végzettségét.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik