Belföld

Lemondott a zöldhatóság főigazgatója

parlament(960x640)(1).jpg (parlament)
parlament(960x640)(1).jpg (parlament)

Tolnai Jánosné felmentését kérte Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztertől.

Felmentését kérte a vidékfejlesztési minisztertől az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség (OKTVF) főigazgatója, a miniszter a kérést elfogadta.

“A személyemet ért folyamatos támadások és vádak alól tisztázni fogom magam. Nem hozhatom sem a minisztert, sem a Vidékfejlesztési Minisztériumot és sem az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőséget olyan helyzetbe, hogy a vádaskodásokkal kelljen foglalkoznia, a hatékony szakmai munka helyett” – fogalmaz közleményben Tolnai Jánosné.

A Főfelügyelőség vezetését 2013. december 12-étől a főigazgató-helyettes, Szentmiklóssy Zoltán látja el.

Mint ahogy azt a Hír24 is megírta, az Óbudai Egyetem szerint Tolnai Jánosné nem szerzett náluk diplomát, pedig az önéletrajzában ezt tüntette fel. Az ellentmondásra Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke hívta fel a figyelmet.

Az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség alaptalan vádaskodásnak nevezte Jávor szavait és közleményben azt írta: elképedve áll “az Együtt-PM társelnökének (…) alaptalan és valótlan tartalmú vádaskodása előtt”.

“Bizonyos személyek, politikai karrierjük esetleges sikeréért, bárkit, bármikor képesek lejáratni, alaptalanul bűncselekményekkel megvádolni, rágalmazni és bemocskolni” – tették hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik