Belföld

VV14 – A politikus a csillagokat is…

VoksVadász (VoksVadász)
VoksVadász (VoksVadász)

Itt a nép a tét. A VoksVadász szerdai tartalmából.

Rárepülnek a voksvadászok a magyar kultúrára. 1823-ban e napon fejezte be Kölcsey Ferenc a Himnuszt. Ennek emlékére lesznek kiállítások, előadások és persze jönnek a díjátadók. Ha a nyájas olvasó azonban lehántja például az államtitkári szónoklatot, akkor tényleg örülhet, mert születésnapjára emlékezve a fővárosban megnyílik a Cseh Tamás Archívum.

Ybl Miklós sem ússza meg. Halála 123. évfordulóján veszi kezdetét a Ybl-emlékév, amely a 200 éve született építész munkásságának állít emléket. Ezt teszi VV Ferenc volt kormányfő is. A nagy szókimondó ezúttal a kultúra és a hatalom viszonyáról értekezik több volt kulturális miniszterrel és a kultúra néhány tényleg meghatározó alakjával.

Természetesen semmi köze nem lehet a politikához, hogy ismét bíróság elé áll a szemérmesen Dr. D. Ibolyának nevezett volt igazságügy-miniszter és annak sem, hogy Tatabányán VV Péter külügyi- és külgazdasági államtitkár vélhetően üdvözli majd, hogy a szivattyúgyár jobban teljesít. Az már inkább voksvadászat, hogy Jánosházán a felújított rendőrőrs ökumenikus szentelésére két államtitkár vonul.

Csak a történelmi hűség miatt jegyezzük fel, hogy a Parlament ura, VV László a magyar kultúra napján VV Sándor agrárminiszterrel köszönti a hungarikumokat, Győrött VV Andor tart politikai értékelőt és köt megállapodást a szocdemek jelöltjeivel, Veszprémben VV Béla, a kormányváltó szövetség nevében ígér több pénzt az egészségügynek.

Jelezzük, hiába bármilyen ígéret, a magyar nép – talán éppen a Himnuszban megénekelt zivataros századainak  tapasztalatai alapján – nem hisz senkinek. A VoksVadász nem reprezentatív felmérése alapján a nagy többség azt mondja, hogy a politikusok a csillagokat is lehazudják az égről.

A műsorról folyamatosan beszámolunk. Tartsanak velünk!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik