Belföld

Sáros eső jöhet ma

Esofelhok(960x640)(2).jpg (esőfelhők)
Esofelhok(960x640)(2).jpg (esőfelhők)

Tavaszias melegre számíthatunk ma is, délután különleges csapadék várható.

Vasárnap is folytatódik az enyhe idő, de késő délutántól nyugat felől csapadék érkezik, így nyugaton, délnyugaton záporok kialakulhatnak. A műholdas megfigyelések és a számítógépes előrejelzések szerint vasárnap afrikai eredetű homok érkezik Magyarország fölé, ez olyan sáros esőt hozhat, amilyenre tavaly május végén volt példa.

Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a délkeleti, keleti szél. Hajnalra foltokban pára, köd képződhet. Reggel 3 és 9 fok között alakul a hőmérséklet, délután 8-17 fok várható.

Lehűlés a jövő héten

Hétfőn is marad a márciust idéző időjárás az ország nagy részén, az északi tájakon lesz hűvösebb az idő. Kezdetben még többfelé eshet, elsősorban északon, északkeleten. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között alakul, de északkeleten ennél kissé hűvösebb is lehet.

Kedden egy hidegfront okozhat többfelé esőt, záporokat, pár fokkal csökkennek a maximumok, már csak kevés helyen emelkedhet 10 fok fölé a maximum-hőmérséklet. Az északnyugatira forduló szél a Dunántúlon megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 12 fok között alakul.

Szerdán már kevesebb helyen lehet csapadék eső, havas eső formájában, többfelé pedig szeles időre van kilátás. 2-8 fok közötti maximumok várhatók. Csütörtökön délnyugat felől újabb csapadékmező érheti el térségünket. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában -1 és +5 fok között várható.

Nálunk még egész hideg volt

A megerősödő déli szélben a szicíliai Palermóban 24 fokos meleget mértek szombaton. Az egész Balkánon szokatlanul meleg volt, Újvidéken közel 19 fokig emelkedett a hőmérő higanyszála.

Rosszul járunk a meleggel

Minden idők legmelegebb januárja lehet az idei. A szakemberek szerint ennek később fogjuk meginni a levét. Kíváncsi, hogy miért? Kattintson ide a részletekért!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik