Belföld

Vasárnaptól ökumenikus imahét

A Vácott működő jelentősebb egyházak 2014-ben is csatlakoztak a programsorozathoz.

Kapcsolódó cikkek

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának kezdeményezésére minden esztendő januárjának második felében imahetet tartanak a templomokban, ökumenikus jelleggel. Az Ökumenikus imahét idei mottója Lukács evangélista idézete, amely így hangzik: Ti vagytok erre a tanúk! Vácott az egy hetes eseménysorozat minden estéjén más-más egyházi közösség “táborába” látogatnak el a helyi római- és görög katolikus, valamint a református, az evangélikus és a baptista egyház lelkipásztorai – számol be a részletekről a vaconline.hu.

A hét első felében:

A sort dr. Beer Miklós váci megyéspüspök nyitja, aki vasárnap, január 19-én a váci, Széchenyi utcai evangélikus templomban hirdet igét. Másnap, január 20-án, hétfőn szintén az evangélikus templom lesz a helyszín. Itt Rolik Róbert katolikus pap, deákvári plébános várja a híveket. Kedden, január 21-én Detre János evangélikus lelkész a Konstantin téri Székesegyházban hirdet igét. A következő napon, január 22-én Csuka Tamás református lelkipásztor, nyugalmazott tábori püspök a deákvári katolikus templomban hirdet igét.

A hét második felében

Csütörtökön és pénteken, azaz 23-án és 24-én a Baptista imaház lesz a igehirdetés helyszíne. Az előbbi alkalommal Bubrik Miklós görög katolikus parókus, míg az utóbbin Fónagy Miklós nyugalmazott református esperes várja a híveket. A kisváci református templomban az utolsó két napon lesz istentisztelet. A váci segédpüspök, dr. Varga Lajos január 25-én, szombaton,  míg Meláth Attila baptista lelkész 26-án látogat a kisváci templomba.

Az istentiszteletek minden nap 18 órakor kezdődnek.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik