Belföld

Vége az SZDSZ oldalának is

szdsz(1)(960x640).jpg (szdsz, )
szdsz(1)(960x640).jpg (szdsz, )

Lekapcsolták a tavaly megszűnt párt honlapját is.

Nem csak az szdsz.hu, hanem a vidéki szervezetek aloldalai (pl. eger.szdsz.hu) is elérhetetlenek – vette észre az Index. A Szabad Demokraták Szövetségének weboldalával együtt a rajta 1996-tól megjelent rengeteg hír és közlemény is mind eltűnt.

A cikk szerint a holnapon megjelent utolsó közlemény, arról szólt, hogy megígérték, hogy a liberális párt után megmaradt 1,2 milliárdos adósságot rendezni fogják.

Mint írják:

“Az SZDSZ úgy szűnik meg, hogy rendezi a tartozásait. A jelzáloggal megterhelt ingatlanok, amelyek értelemszerűen többet érnek, mint a rájuk felvett hitelek, a hitelezőhöz, azaz az államhoz kerülnek. A hitelből megvásároltak közül egyetlen elem sem került ki a portfólióból, egyetlen ingatlan sem került eladásra, továbbadásra, stb… Azt, hogy az ingatlanvagyon fedezetet jelent a hitelre, nem csak mi állítottuk, hanem a NAV tavalyi vizsgálata is. Az elmúlt években több párt (pl. kisgazdapárt, MIÉP) szűnt meg úgy, hogy óriási tartozásokat hagyott maga után. Az SZDSZ elszámol, és átlátható módon fejezi be a működését”.

Egyébként sem a Kisgazdapárt, sem a MIÉP nem szűnt (még) meg. A párt weboldalán 1996 decemberétől 2013 decemberéig volt aktivitás – számol be a cikk az internetet archiváló Wayback Machine-ra hivatkozva.

Az SZDSZ viszont lassan teljesen eltűnik, azonban meghatározó politikusa egymás után tűnnek fel újra. Fodor Gábor például az esélytelenségből, az utolsó pillanatban lett biztos befutó a következő választásokra, a politikussal készített interjúnkat ide kattintva olvashatja el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik