Belföld

Alkotmánybíróság előtt a NAV-botrány

schiffer-andras(3)(430x286)(2).jpg (schiffer andrás)
schiffer-andras(3)(430x286)(2).jpg (schiffer andrás)

Ángyán és Schiffer szerint a Fidesz „meghekkelte” a NAV ügyeit áttekintő vizsgálóbizottság felállítását.

A két képviselő, Schiffer András és Ángyán József alkotmányjogi panaszt terjeszt elő az Alkotmánybíróságon. Annak szeretnék elejét venni, hogy akár a jelenlegi, akár az új parlamenti többség a jövőben hasonló módon csorbítsa a kormányzati ellenőrzés szerepét a parlament munkájában.

Egy fideszes módosítás nyomán bekerült a vizsgálóbizottság felállításáról szóló határozatba, hogy a testület csak akkor kezdheti meg munkáját, ha vizsgálódásának tárgyával kapcsolatban a büntetőeljárás lezárult, és megállapították a büntetőjogi felelősséget – közölte Schiffer andrás, az LMP frakcióvezetője. Azt egyáltalán nem köti ki az országgyűlési törvény, hogy csak a büntetőjogi felelősség megállapítása esetén lehetne vizsgálódni – mondta a politikus.

Nincsenek illúzióink azzal kapcsolatban, hogy ebben a ciklusban zöld lámpát kaphat-e a vizsgálóbizottság – mondta, hozzátéve: fontosnak tartják, hogy mindenki lássa, a Fidesz akadályozta meg a tisztán látást az ügyben, amelynek során ezermilliárdokat pumpáltak ki a nemzetgazdaságból. Azzal kapcsolatban sincsenek illúzióik, hogy az ellenzéki pártok miért nem törekedtek a testület létrehozására, szerinte ugyanis az ügy a Gyurcsány-Bajnai-kormányok idejére nyúlik vissza.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik