Belföld

Lázár nem tud arról, hogy miniszterelnök lesz

Lazar-Janos-es-Orban-Viktor(960x640)(2).jpg (lázár jános, orbán viktor, )
Lazar-Janos-es-Orban-Viktor(960x640)(2).jpg (lázár jános, orbán viktor, )

Az államtitkár szerint Orbán Viktor nem beszélt arról, hogy egy újabb választási győzelem esetén milyen szerepe lenne a kabinetben.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Figyelő cikke szerint 2017-ben Orbán Viktor lehet a köztársasági elnök, a kormányfői székben pedig Lázár János lehet az utódja.

A jelenleg a Miniszterelnökséget vezető államtitkár csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a jövőjét firtató felvetésre azt válaszolta: jelenleg arra terjednek ki a politikai ambíciói, hogy a közelgő parlamenti választáson elnyerje a választókerületében, Hódmezővásárhely és Makó térségében élők bizalmát. “Ezenkívül sem kormányzati, sem más politikai ambíciószintem jelen pillanatban nincsen” – fogalmazott.

Apró feladat

Lázártól azt is megkérdezték, hallott-e bármilyen utalást Orbán Viktortól arra, hogy egy újbóli Fidesz-győzelem esetén milyen lenne a kormány összetétele.

“Orbán Viktor soha senkivel – legalábbis az én jelenlétemben vagy az én tudtommal – nem beszélt arról, hogy 2014-ben, ha újra elnyeri a választók bizalmát, és kormányt tud alakítani, milyen szerepe lesz egy leendő Orbán-kormányban. (…) És ha jól ismertem meg az elmúlt években (…), nem is fog” – reagált Lázár János.

Egy felkészült, tapasztalt ember miért beszélne a választók bizalmának megnyerése előtt arról, hogyan kormányozna majd személyekre lebontva? – tette fel a kérdést, hozzátéve, hogy ez szerinte nagy felelőtlenség, nagy hiba lenne.

Először azon “az apró feladaton” kell túljutni, hogy a jelenlegi kormányoldal megőrizze a választók bizalmát – tette hozzá az államtitkár.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik