Belföld

Lázár válthatja Orbánt

Lazar-Janos-es-Orban-Viktor(960x640)(2).jpg (lázár jános, orbán viktor, )
Lazar-Janos-es-Orban-Viktor(960x640)(2).jpg (lázár jános, orbán viktor, )

A Fidesz újabb győzelme esetén 2017-től inkább köztársasági elnök lenne a Fidesz elnöke – írja a Figyelő.

A hetilap megbízható forrásokra hivatkozva azt írja, a kormányzati struktúra módosításának mozgatórugója az lesz, hogy felépítsék Orbán Viktor utódjának szerepét. A tervek szerint Lázár János miniszteri státuszban vezetné a Miniszterelnökséget, ő lenne a miniszterelnök-helyettes és hozzá kerülne a közigazgatás. Nem kizárt, hogy a területet felügyelő Navracsics Tibor váltja Andor Lászlót az uniós biztosi poszton.

A kormányzati struktúra átalakítása után 2017-ben Lázár lenne a miniszterelnök, mert Orbán államfőként folytatná, miután 2017-ben lejár Áder János mandátuma. A Figyelő szerint ez a forgatókönyv csak akkor valósulhat meg, ha Orbán betonbiztosnak érzi a Fidesz támogatottságát, Lázár pedig bizonyítja, hogy alkalmas a Fidesz és az ország vezetésére.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter jó eséllyel marad, Pintér Sándor belügyminiszter viszont a mostani ciklus végéig maradna, bár Orbán őt visszatartaná. A kormányfőnek nincs komoly kifogása Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszterrel szemben és adna esélyt Balog Zoltán emberi erőforrás miniszternek is, bár az államtitkárai közül többen távozhatnak. Martonyi János külügyminiszterről biztosan tudni, hogy csak erre a ciklusra vállalt szerepet. További részletek a legújabb Figyelőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik