Belföld

Kálmán Olgánál bohóckodott az ellenzék

baloldali ellenzéki megállapodás (ellenzéki megállapodás, )
baloldali ellenzéki megállapodás (ellenzéki megállapodás, )

Mesterházy Attila, Gyurcsány Ferenc és Fodor Gábor a közös lista bejelentése után közösen mentek el Kálmán Olga műsorába, az MSZP elnöke próbált komoly maradni, de Gyurcsány poénjaitól ő sem menekült.

A bejelentés után a három ellenzéki politikus, Bajnai Gordont nélkülözve, neki más dolga akadt, egyszerre ültek le Kálmán Olgával szemben, középen Gyurcsány, balján Fodor, a jobbján Mesterházy. A korábbi miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc elemében érezte magát, nem először az ATV-ben, fesztelenül ontotta a poénokat, az újratárgyalt megállapodásról például csak annyit mondott, „jó, gyerünk, nyissuk ki”, csak úgy Gyurcsányosan, „húzzunk bele” módon.

Fodor Gábor tartotta magát a leginkább

Sokan nem értették, mit keres a Liberálisok elnöke a közös lista negyedik helyén. Kálmán Olga műsorában Fodor volt az, aki a legkomolyabban állt a dologhoz, szerinte ő azért is van itt az összefogásban, mert vannak olyan felmérések, amelyek azt mutatják, ő a legnépszerűbb az ellenzéki oldalon. „Látom a liberális szavazókat. Ez az együttműködés 2002-ben és 2006-ban győzelmet eredményezett az országban” – mondta Fodor Gábor.

Fodor Gábor beszél, Gyurcsány Ferenc csak mosolyog

Mindenki szeret mindenkit?

A Demokratikus Koalíció megjelenése és előnyös pozíciója mellett a műsorvezető sem tudott szó nélkül elmenni, főleg annak tudatában, hogy korábban voltak súrlódások a DK és az MSZP között.

„Most akkor megszerette Gyurcsány Ferencet? – kérdezte Kálmán Olga Mesterházy Attilától, de Gyurcsány Ferenc ellopta a show-t, meg a választ is: „Mindig is szeretett!” – vágta rá gondolkodás nélkül.

A legtöbb mondanivalója még így is Mesterházy Attilának volt, ő kapta meg a legtöbbször a szót, mégiscsak ő a listavezető. Most folytatódik a programok összefésülése és elkezdődik a közös kampány, a közös fellépés – vázolta Mesterházy. „Ő rendel, mi muzsikálunk” – így foglalta össze a feladatok leosztását Gyurcsány.

„Győzünk”

Ezzel kezdte a műsor elején Mesterházy, majd a végén kijelentette, a kétharmados baloldali győzelmet sem zárja ki. Fodor Gábor csak annyit mondott, így már van esély a kormányváltásra. Gyurcsány Ferenc szerényen pedig csak annyit mondott: „Győzünk!” Kuncze Gáborral a soraikban, tegyük gyorsan hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik