Belföld

Kitört a Nagy Plakátháború

A választások közeledtével egyre többször fogunk az utcákon politikai üzenettel találkozni, a pártok óriásplakát-hadjáratot indítottak, a kampány elindult, ezzel pedig sorozatunk első része is.

Sorozatunk első részében a Fidesz és az MSZP plakátjait hasonlítjuk össze, majd szavaztatjuk meg olvasóinkkal a két alkotást.

Az örökzöld téma

A Fidesz mostanában a rezsicsökkentés hirdetésével lepte el az országot, egyszerű üzenet, még a Fidesz logója sem szerepel a képen. Csak Magyarország kormánya, valamint a szlogen (“Magyarország jobban teljesít”) és a 20 százalék. Mínuszban. Természetesen.

A színkombináció kék-fehér, de itt nem az MTK-ra utal a kormány(párt) – tényleg, KDNP-s plakátot látott már valaki? – sokkal inkább azt a látszatot próbálják elkerülni, hogy csak a Fideszhez legyen köthető az üzenet. Az az üzenet, amely sokkolóan egyszerű. A sokkoló rész arra is utalhat, hogy a plakátokkal együtt a jó idő is megérkezett, az összefüggés pedig szinte kitapintható a történetből.

A rezsicsökkentésről biztosan fogunk hallani még a kampányidőszakban, ez a bemelegítés, ha már jó idő és meleg.

Fotó: Hír24

Időgépben ragadt az MSZP

Az MSZP legújabb plakátja megtalálható például Mesterházy Attila Facebook-oldalán, valamint egyre több helyen országszerte. Fehér háttér, az előtérben pedig két öltönyös alak, Simicska Lajos a nagyobb, Orbán Viktor a kisebb. Micsoda bújtatott utalás!  Egy kijelentés, egy kérdés, valamint egy „maffiakormány”-ozás.

A „jobban élni” szlogen annyira 2006… Bár a mostani ellenzéki listát elnézve mindent értünk. Régi nevek, régi üzenet, ráadásul az egész plakát a dohos ’80-as évek hangulatát árasztja, a kreativitás legkisebb jele nélkül. Az egyetlen erre utaló jel az a kicsike kis rím, az “Orbán” és a “kormány” szavak között fedezhető fel, bár ez lehet, hogy csak belemagyarázás, szóval nincs kreativitás. Egy szem sem.

Fotó: Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik