Belföld

Ez vár ránk idén a Tornyaiban

2014-ben számos érdekességgel készül a vásárhelyi múzeum. Bemutatják például az 50 éve pulykák által kikapart bizánci aranyakat is.

15 éves a kerámia szimpózium, de 16 munkáiból nyílik kiállítás a múzeumban, mely szinte az intézmény összes termét érinti. A nagykiállítást Pannonhalmi Zsuzsanna is segíti berendezni.

Visszatekintő kiállítás lesz szintén Koszta József emléktárlata a Kogart Galériával közösen. A Szalay kiadványhoz hasonlóan ezúttal is egy kiadvánnyal is tisztelegnek a művész munkássága előtt.

Az őszi programsorozat egyelőre legyen meglepetés, de az már biztos, készülnek a 61. Őszi Tárlatra. Ehhez kapcsolódik a tavalyi emlékplakettes, és Rudnay-díjas nagy tárlata. Az alapítók egyikére, Kurucz D. Istvánra emlékezve nagykiállítást rendeznek. Németh József kamara kiállítására is készülnek.

Január 22-én díszközgyűlés lesz Vásárhelyen, ezt követően a Galériában a Magyar Kultúra Napja alkalmából nyílik tárlat. 26-án a kerámia szimpózium alkotásait is szemlére bocsátják, majd az 50 évvel ezelőtt pulykák segítségével megtalált szikáncsi aranyleletet is bemutatják. Erről itt írtunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik