Belföld

Buzdító indulót keres magának az LMP

lmp (lmp, )
lmp (lmp, )

A pályázatot a párt Győr-Moson-Sopron megyei elnöke írta ki, vagyis valójában a politikus nyomdája. Sok megkötés nincs, a lényeg, hogy hordozzon pozitív üzenetet a dal.

Emlékeznek még a Fideszes mulatós technóra? Ez ugyan nem volt hivatalos kampánydal, de énekelhető volt, magával ragadta az embert, egyetlen versszakot teszünk csak ide emlékeztetőül:

„Tudd meg, hogy mi vagyunk a Fidesz

Hallgasd, hogy dobognak a szívek

Tudd meg, hogy mi leszünk a kormány

Ezt majd kimondja az ország”

Talán ez a négy sor jelenthette az ihletet Szakács Gyula Győr-Moson-Sopron megyei LMP-elnöknek, amikor kiírta a pályázatot a Facebook oldalára. Szárnyalhat a művészi szabadság, minimális megkötések akadályozzák csak a leendő alkotókat.

„A nyertes műnek pozitív, buzdító tartalmúnak, énekelhetőnek és a lehető legszélesebb zenei palettán való megjelenítésre alkalmasnak kell lennie.”

A győztes pályaműről majd a tagság szavaz, miután a párt országos politikai tanácsa kiválasztotta a három legjobbat – írja a Cink.

„A nyertes szerző(k)nek minden szerzői és egyéb jogot (a szerző nevét kivéve) a kiíróra, illetőleg befogadás esetén az LMP-re kell ruháznia további követelési igény nélkül. Csak saját tulajdonú jogtiszta szerzeményekkel lehet pályázni, bármilyen jogvita esetén a szerzőnek kell helytállnia. Egy szerző több művel is pályázhat. A pályázat leadási, beérkezési határideje (a hanganyag és papíralapú dokumentum beérkezése) 2014. február 10. A nyertes pályázat díja 60 ezer forint, melyhez növelő adományokat elfogadunk.”

Az utolsó mondatnál kicsit elgondolkodtunk. Most nemcsak a szintetizátor elé lehet odaülni, de azon is lehet töprengeni a hobbi-mecénásoknak, mivel lehetne emelni a kiírt pályázat fényét. Fogalmunk sincs, de talán most, a kilépések árnyékában, a tagoknak örülne a legjobban a párt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik